Gezin met 1-jarig kind net op tijd uit brandende auto

19/07

Foto: Rijkswaterstaat screenshot

Zondagmiddag is er op de A12 ter hoogte van Woerden een auto in vlammen opgegaan. Een gezin kon nog net op tijd het voertuig verlaten.

Het ging om een 29-jarige man uit Almere, zijn vrouw en 1-jarig dochtertje. De man hoorde onderweg wat ratelen en zag later rook onder de motorkap uitkap uitkomen van zijn Citroën. Toen de rook werd opgemerkt zette ze de auto direct aan de kant in een pechvak en stapte direct uit, weet het AD te melden. Niet veel later sloegen de vlammen uit de auto. De brandweer heeft de brand geblust, maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.

De man had de auto net drie weken volgens het AD. Niemand raakte gewond, wel zijn veel bezittingen zoals huissleutels en rijbewijs verloren gegaan.